Net als bij mensen is het van belang dat het gebit van uw huisdier jaarlijks wordt gecontroleerd. Daarbij gaat het niet alleen om de tanden en kiezen maar ook om de conditie van het tandvlees. Bij de gebitscontrole wordt dan ook direct de gehele bek geïnspecteerd op eventuele ontstekingen. Mocht er een gebitsreiniging nodig zijn gaat uw dier altijd onder narcose.

Wij beschikken over een professioneel tandheelkundig apparaat. Als het nodig is om te boren of te frezen dan kan dat. Het gebit wordt na behandeling gepolijst om recidive te voorkomen. Voor de gebitten waar verder onderzoek bij nodig is hebben wij een digitale tandheelkundige röntgen.

Ook voor gebitsproblemen bij het konijn kunt u ook bij ons terecht. Konijnen kunnen last hebben van lange snijtanden (olifantstanden) of van kiezen met haken. Dit kunnen wij met ons apparaat vakkundig behandelen zodat uw konijn weer optimaal kan eten en knagen.

Wij hebben twee dierenartsen in onze praktijk die zich gespecialiseerd hebben in gebitsbehandelingen. Maakt u een afspraak met uw huisdier ivm gebitsproblemen, wordt u als er plek is, bij deze dierenartsen ingeplant.

Fransje Alen- Davids en Marianne Meijer zijn onze gebittenspecialisten.

Foto olifantstanden zijaanzicht