I.v.m. met Corona zijn huisvisites tijdelijk niet mogelijk.

 

Al meer dan 30 jaar is het mogelijk om onze dierenartsen aan huis te ontvangen als alternatief aan een bezoekje aan de kliniek te brengen.

Waarom

Een bezoekje kan om meerdere redenen een stressvolle onderneming zijn voor het dier en/of de eigenaar. Het kan zijn dat het dier stress ervaart tijdens de autorit. Het kan zijn dat de eigenaar, wellicht vanwege de rede van het bezoek, stress ervaart. Het kan zijn dat het dier stress ervaart tijdens het bezoek aan de dierenarts. Hoewel het trainen van een bezoekje aan de kliniek, het wachten in de wachtruimte en het lichamelijk onderzoek op de behandeltafel bij de meeste huisdieren resulteert in een stress-vrij bezoekje, zijn er altijd uitzonderingen.

Een huisvisite kan een uitkomst bieden.

Wanneer wel mogelijk

Een huisvisite is om meerdere reden wel of niet handig. Enkele redenen kunnen zijn:

 • U heeft één of meerdere huisdieren die een bezoekje aan de dierenkliniek als zeer stressvol ervaren.
 • U heeft één of meerdere huisdieren die het vervoer naar de dierenkliniek als zeer stressvol ervaren.
 • U thuis rustig afscheid van uw huisdier wilt nemen wanneer hij of zij ingeslapen moet worden.
 • U heeft moeite met uw huisdier in het draagmandje te krijgen.
 • Wanneer u geen vervoer heeft.

Voor de meeste bovenstaande oorzaken is het mogelijk om uw huisdier te trainen. Dit is een oplossing waar zowel u als uw huisdier op de lange termijn veel baat bij heeft. Zo’n training kost echter wel veel tijd en geduld. Om die reden is een huisvisite in de tussentijd zeker een goed alternatief.

Let op: het plannen van een huisvisite kost meer tijd dan een reguliere afspraak. Daarom is het vaak niet op dezelfde dag te realiseren. Houd hier rekening mee bij het maken van de afspraak.

Wanneer niet mogelijk

Het is niet handig om een huisvisite af te spreken wanneer:

 • er nader onderzoek gewenst is, zoals een röntgenfoto of een echo.
 • uw huisdier een behandeling moet ondergaan waarbij er een verdoving (roesje) nodig is.
 • wanneer uw huisdier opgenomen moet worden.

Welke afspraken

Een huisvisite wordt het meest gepland bij:

 • Een euthanasie (in laten slapen)
 • Minder mobiele eigenaren

Trainen

Ervaart u of uw huisdier stress tijdens een bezoekje aan de dierenkliniek? Wij geven u graag tips en helpen u en uw huisdier graag om het bezoekje zo aangenaam mogelijk te maken. Hier vast enkele tips:

 1. Bezoekje
  Het helpt als uw dier niet bij elk bezoekje ‘op tafel’ hoeft. Kom daarom gerust langs om gewoon even de hond aan de wachtruimte te laten wennen. Lekker snuffelen en misschien gelijk even het staan op de weegschaal oefenen. Wij helpen graag! Het brengen van snoepjes en knuffels is één van de leukste onderdelen van ons werk en helpt uw huisdier om een positieve associatie te ontwikkelen met een bezoekje aan de dierenarts.
 2. Spreekkamer
  Is uw huisdier pas zenuwachtig als hij of zij de spreekkamer in moet of pas als hij/zij de behandeltafel op moet? Wij nemen graag de tijd om uw huisdier te laten wennen aan de ruimte en de tafel. Neem een speeltje mee en wij verzorgen de snoepjes en de knuffels.
 3. Witte jasje
  Ervaart uw huisdier pas stress als hij/zij iemand in het ‘witte jasje’ ziet? Ook dan helpen we graag om de associatie met iemand in een wit jasje prettig te maken.
 4. Drukte 
  Heeft uw huisdier erg veel last van stress dan is het wellicht handiger om langs te komen op een moment waarop het relatief rustig is in de wachtruimte. Neem van te voren even telefonisch contact met ons op zodat wij met u een tijd kunnen afspreken.

Meerdere factoren beïnvloeden de voortzetting van de training. Sommige dieren voelen zich nu eenmaal eerder op hun gemak dan andere. Het is aan te raden om de oefening die op uw huisdier van toepassing is meerdere malen te herhalen over een periode van enkele weken (of als nodig zelfs maanden).

Investeren in een paar minuten trainen kan een dier een leven lang helpen. Wij helpen daar graag aan mee.