Het Team

Ello Steerenberg Dierenarts & eigenaar

Mijn naam is Ello Steerenberg. Ik ben geboren en opgegroeid in Leeuwarden. Na mijn Gymnasium volgde er een fantastische studententijd in Utrecht. Zowel op de middelbare school als in mijn studententijd speelde ik met veel plezier in een band. In Utrecht was ik bovendien actief bij studentenverenigingen. Nadat ik in 1993 was afgestudeerd, ben ik in 1994 bij de praktijk in Emmen terecht gekomen en werd ik in 1996 mede-eigenaar. Van jongs af aan wilde ik maar 1 ding worden en dat was dierenarts. En zo is het ook gebeurd. Mijn grootste hobby is nog steeds mijn vak. Mijn vrouw en ik hebben een fijn gezin met 3 gezellige dochters en wonen heerlijk buiten in klein Drentsch dorp. Bij ons wonen bovendien hond Sjakie (jong en onstuimig), 2 katten (Ukkie en Rinus) en 2 ratjes. Sinds mijn studie heeft de orthopedie mijn speciale voorliefde en daarom heb ik me er extra in verdiept. Ik behandel  op de praktijk veel dieren met kreupelheidsproblemen. De praktijk en het team zijn mijn grote trots. Het welzijn van de dieren, de service voor de klant en de kwaliteit van het werk staan nummer 1. Daarnaast is het gewoon erg gezellig!
Ello DSC_8693

Fransje Alen-Davids Dierenarts & eigenaar

Ik ben Fransje Alen-Davids, geboren en getogen in Zeist.  De interesse in de natuur en de dieren heb ik al van jongs af aan meegekregen. Thuis mocht ik altijd dieren houden, zolang ik er maar goed voor zorgde. Het was al heel snel duidelijk dat ik dierenarts wilde worden.
Na een geweldige tijd op het atheneum volgde een nog mooiere tijd bij de universiteit diergeneeskunde in Utrecht. Studeren was hard werken maar het studentenleven één groot feest.
In 2000 ben ik afgestudeerd en direct begonnen bij ’t Hooy Velt, eerst in loondienst en een jaar later als mede-eigenaar. Het mooie aan het vak dierenarts is de afwisseling, elke dag is een uitdaging. Mijn speciale interesses liggen bij de tandheelkunde, chirurgie en de knaagdieren. Van mijn hobby heb ik mijn werk kunnen maken. De praktijk is mijn grote trots en het is er nog gezellig ook!
Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 geweldige kinderen. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn gezin, maar als het even kan werk ik in de tuin en sport ik graag. Ook nu hebben we veel huisdieren om ons heen waar we met z’n allen veel plezier aan beleven.
Fransje

Marianne Meijer Dierenarts & eigenaar

Mijn naam is Marianne Meijer. Ik ben opgegroeid in Vledder en Castricum. Daar was ik altijd al bezig met het “redden”en verzorgen van gevonden en gewonde dieren.  Tot schrik van mijn moeder nadat een herstelde muis uit zijn doos ontsnapte. Omdat ik niet goed tegen botjes en peesjes in vlees kon heb ik eerst twee  jaar rechten in Amsterdam gestudeerd. Een hele leuke tijd, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo belandde ik in Antwerpen en Gent voor de studie diergeneeskunde.

Daar zette ik me voor de verzorging van de proefhonden. Het gaf erg veel voldoening deze een zo leuk mogelijke tijd te geven. Een uitje naar het strand met drie auto’s vol proefhonden was een geweldige belevenis!

Na mijn studie kwam ik al snel in Emmen terecht. Na eerst in loondienst en later als mede-eigenaar bij dierenartsenpraktijk Peteroff gewerkt te hebben ging ik samen verder met Marjoleine Veldkamp. We noemden we de praktijk Dierenartsenpraktijk De Grint. In een klein team hebben we leuke jaren beleeft aan de Stortweg in Emmen.

In juni 2018 zijn we samengegaan met Dierenkliniek ’t Hooy Velt . Op deze manier kunnen we de zorg voor onze patiënten nog beter garanderen en ook de samenwerking onderling is een plus voor ons werkplezier. Na een eerste turbulent jaar leren we elkaar steeds beter kennen en gaan we verder als een gezellig team waarin de zorg voor onze patiënten voorop staat.

Ik ben getrouwd en heb twee lieve zonen die ook gek op dieren zijn. We hebben een kat en een hond. Lekker het bos induiken met de hond geeft mij veel energie. Met ons gezin maken we regelmatig lange wandeltochten door ons landje, waarbij we altijd weer prachtige plekken ontdekken.

Marjoleine Veldkamp Dierenarts & eigenaar

 

Gijs Lips Dierenarts

Mijn naam is Gijs Lips en ik ben geboren en opgegroeid in Breda.
Sinds 2003 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht.
Al zolang als ik mij kan herinneren wilde ik dierenarts worden en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier als dierenarts.
Sinds april 2005 ben ik werkzaam bij dierenkliniek ’t Hooy Velt, vanaf 2018 Sterkliniek Dierenartsen Emmen, een gezellige praktijk met een ontspannen sfeer.
Het behandelen van gezelschapsdieren is voor mij erg leuk en afwisselend werk en veel vakgebieden vind ik leuk. Mijn speciale interesse ligt bij het behandelen van vogels.
Ik woon in Emmen samen met mijn vrouw, twee kinderen en twee katten.
Mijn hobby’s zijn klarinet spelen en klassieke muziek.
Gijs

Brenda Brandwijk Dierenarts

Mijn naam is Brenda Brandwijk, opgegroeid in een klein dorpje vlakbij Utrecht en sinds de zomer van 2018 werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Emmen.

Van jongs af aan altijd een groot dierenfan geweest, de honden van de buren en familie, op de boerderij bij vriendinnetjes en alle cavia’s thuis. Na het gymnasium heb ik besloten om diergeneeskunde te gaan studeren, helaas (of toch niet;) was ik uitgeloot en heb ik een seizoen skiles gegeven in Oostenrijk. De zomer erna kreeg ik gelukkig een positief bericht, en ben ik in 2008 begonnen. Er volgde een hele mooie tijd met veel feestjes, paardrijden een hele rits aan nieuwe vrienden en stages in het buitenland, waarna ik in 2015 mijn diploma op mocht halen.

Na wat banen hier en daar ben ik eind 2017 er ‘even’ tussenuit geweest, 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in een praktijk in Gambia en daarna nog 5 maanden gereisd door Zuid-Amerika. 2 weken terug vanuit Ecuador stond ik half juli in de spreekkamer hier in Emmen. Ik heb het enorm naar mijn zin in deze mooie praktijk. Mijn interesses liggen bij de preventieve zorg van de oudere patiënten, wondmanagement en ik kan enorm genieten van de vaccinaties.

Thuis heb ik eigenlijk alleen nog een cavia, Inca, die alweer de bejaarde leeftijd van 7 heeft bereikt. In mijn vrije tijd kan je mij regelmatig in de sportschool vinden, op de mountainbike en lees ik graag een boek. Verder reis ik erg graag en staan er nog wel een heleboel landen op mijn bucketlist, vooral landen waar veel bergen zijn. 

Anje Groeneveld Assistente

Mijn naam is Anje. Ik werk sinds 1999 bij Dierenkliniek ’t Hooy Velt.
Ik heb hier in 1998 stage gelopen tijdens mijn opleiding bloemschikken-binden/dierverzorging.
Tijdens die opleiding heb ik ook de opleiding van de LOI paraveterinair gevolgd. Toen ik deze opleidingen afgerond had, kon ik na een paar maanden echt aan het werk als paraveterinair bij ’t Hooy Velt. Ik ben erg trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ik ga met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde en je leert heel veel mensen en hun dieren kennen.
Meestal onder leuke omstandigheden, maar er zijn ook minder leuke momenten en ik vind het fijn om mensen dan een hart onder de riem te steken en ze te begeleiden. Verder doe ik samen met een collega het apotheekbeheer. Het volgen van cursussen en nascholing vind ik ook erg leuk en leerzaam, ik vind het erg belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen

Thuis ben ik druk met mijn gezin. Mijn grote passie naast dieren is op vakantie gaan naar Oostenrijk. Verder hebben wij thuis een jukebox waar we geregeld oude singles voor gaan zoeken.

Anje

Anja Wolbers Assistente

Rinette Mol Assistente

Sinds 2006 ben ik afgestudeerd en werkzaam als paraveterinair. In februari 2007 ben ik bij ’t Hooy Velt begonnen. Ik houd mij graag bezig met gebitten van honden en katten, tevens verdiep ik mij steeds meer in het gedrag van honden en katten. Hiervoor volg ik meerdere opleidingen of nascholing. Van huis uit ben ik opgegroeid met vele diersoorten waaronder ook honden en katten waar ik inmiddels niet meer zonder kan leven. Zelf heb ik dan ook 2 honden en 3 katten. Naast de beesten houd ik erg van mooi weer en tuinieren.

Rinette

Moniek Robben Assistente

Mijn naam is Moniek. Ik ben opgegroeid in Emmen, in 2008 heb ik mijn Diploma gehaald in Barneveld voor Paraveterinair. Ik ben begonnen met werken bij Dierenartspraktijk Peteroff, wat later DAP De Grint is geworden en vanaf juni 2018 gefuseerd is met ’t Hooyvelt tot Sterkliniek Dierenartsen Emmen.

Sinds 2011 woon ik samen met mijn vriend en inmiddels 2 prachtige dochters. Maar ook horen bij het gezin, 2 konijnen Bob en Nina, jackrussel Max en schildpad Platvoet. Ik doe mijn werk met enorm veel plezier. Ik hou van de afwisseling van het werk. Geen dag is het zelfde! Contact met de klanten vindt ik erg leuk!

Martine Wiering Assistente

Hallo, mijn naam is Martine Wiering. In november 2011 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan de AOC Terra en ben sinds november 2012 werkzaam bij Sterkliniek Dierenartsen Emmen, voorheen ’t Hooy Velt. Het werk is erg afwisselend, geen dag is hetzelfde, dit maakt het werk voor mij heel mooi. In de praktijk gaat mijn speciale interesse uit naar het begeleiden van patiënten met overgewicht. Ik begeleid dan ook eigenaren met hun dieren in het afvallen door middel van een afvalprogramma (SlimFit).

Ik ben een kattenliefhebster en heb thuis twee katten, een Main Coon en een kruising Main Coon x Ragdoll (Bink en Macho). Ook heb ik twee konijnen en goudvissen. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, wandel ik graag en ben ik veel bezig met paarden (rijden, verzorgen en alles wat erbij komt kijken).

Martine

Emmy Fransen Assistente

Mijn naam is Emmy Fransen. In mei 2014 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en in november ben ik begonnen bij ’t Hooy Velt, waar ik sinds 2013 met regelmaat stage heb gelopen. Van kleins af aan ben ik al een echte dierenvriend. Het werk is heel afwisselend en je weet nooit wat de dag je brengt.

Zelf heb ik thuis een Duitse dog, vier alpaca’s, een Vlaamse reus en twee hangbuikzwijnen. Ook loop ik graag tussen de koeien op een melkveebedrijf en loop ik graag met de hond in het bos. Daarnaast mag ik graag uitgaan en ben ik regelmatig in het zwembad te vinden.

Emmy

Bianca Kamperman Assistente

Mijn naam is Bianca. In mei 2014 ben ik afgestudeerd als paraveterinair. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Dierenartspraktijk De Grint, waar ik sinds maart 2016 in dienst ben gekomen, na mijn stage ben ik daar nooit echt weggeweest en heb ik geholpen tijdens vakantie periodes en tijdens zwangerschapsverlof. Sinds juni 2018 zijn we gefuseerd  met ’t Hooy Velt en heten we Sterkliniek Dierenartsen Emmen.

Momenteel ben ik mij veel aan het verdiepen in het gedrag van honden door een opleiding tot kynologisch instructeur te volgen. Op de hondenschool waar ik train met mijn eigen honden loop ik tijdens de lessen mee en begin ik ook zelf les te geven, de bedoeling is dat ik hier als instructeur voor de groepen kom te staan.

Zo lang ik mij kan herinneren heb ik altijd al met dieren willen werken en zo van mijn hobby mijn werk gemaakt. Met veel plezier doe ik dit werk, elke dag is anders en het contact met de mensen maakt het ook erg leuk.

Van kleins af aan heb ik heel wat huisdieren gehad, konijnen, cavia’s, hamsters, fretten en vogels. Als gezin samen hadden we een border collie die in 2016 helaas is ingeslapen.

Ik woon samen met mijn man in Oosterhesselen. Wij hebben twee Australian Shepherds; “Jesse en Devon”, twee Ragdoll katten en twee pyrrhuras (vogels). Met beide honden zit ik op agility en ben ik te vinden op agility wedstrijden. Dit vind ik een geweldige sport.

In mijn vrije tijd ben ik dus veel met onze honden bezig, waarmee ik echt niet meer zonder kan.

Maaike Bentum Assistente

Mijn naam is Maaike Bentum. In mei 2018 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan het AOC Terra en aansluitend in augustus begonnen bij Sterkliniek Dierenartsen Emmen. Van kleins af aan heb ik eigenlijk altijd al geroepen later in de dierenkliniek te willen werken en daarbij heb ik van mijn hobby m’n beroep kunnen maken.

Thuis ben ik opgegroeid tussen de dieren; honden, kippen, konijnen, cavia’s en vissen hebben we over het algemeen altijd wel in huis gehad. Op het moment hebben wij nog een kruising border collie genaamd Bram, mijn konijn Molly en een paar kippen lopen. Naast het werk in de praktijk ben ik ook nog af en toe te vinden op een schapenmelkerij bij ons in de buurt. In mijn vrije tijd ben ik graag met paarden bezig en ga ik regelmatig stukken wandelen.

Laura Schrik Assistente

Mijn naam is Laura. Ik ben in 2000 afgestudeerd als paraveterinair. Na mijn studie heb ik ongeveer 5 jaar als paraveterinair gewerkt. Ben daarna weer terug de schoolbanken in geweest en heb 11 jaar mijn eigen dierenspeciaalzaak gehad. Hier ben ik in 2018 mee gestopt en sindsdien weer aan het werk als paraveterinair. Sinds 1 mei 2019 mag ik deel uitmaken van het team van Sterkliniek Dierenartsen Emmen. Het leuke aan mijn werk vind ik dat elke dag anders is en je veel mensen en hun dieren leert kennen. Ik vind het dan ook altijd erg leuk als eigenaren weer samen met hun dier blij en tevreden naar huis gaan en de zorg, die kan variëren van een enting tot aan een opname of operatie, weer goed is verlopen.

Ik woon in Emmen met mijn vriend en onze 2 kinderen. Daar woont ook onze erfenispoes(van mijn opa&oma), die soms naar de naam Beertje luistert. Ons hondje, mijn maatje, heb ik helaas in 2018 moeten laten inslapen op 18 jarige leeftijd. Daarnaast heb ik nog een Fries paard en 2 shetlanders, deze staan gestald bij mijn ouders. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met de kinderen en mijn paard waar ik ook wedstrijden mee rijd.