Het Team

Groep

Ons team

Ello Steerenberg Dierenarts & eigenaar

Mijn naam is Ello Steerenberg. Ik ben geboren en opgegroeid in Leeuwarden. Na mijn Gymnasium volgde er een fantastische studententijd in Utrecht. Zowel op de middelbare school als in mijn studententijd speelde ik met veel plezier in een band. In Utrecht was ik bovendien actief bij studentenverenigingen. Nadat ik in 1993 was afgestudeerd, ben ik in 1994 bij de praktijk in Emmen terecht gekomen en werd ik in 1996 mede-eigenaar. Van jongs af aan wilde ik maar 1 ding worden en dat was dierenarts. En zo is het ook gebeurd. Mijn grootste hobby is nog steeds mijn vak. Mijn vrouw en ik hebben een fijn gezin met 3 gezellige dochters en wonen heerlijk buiten in klein Drentsch dorp. Bij ons wonen bovendien hond Sjakie (jong en onstuimig), 2 katten (Ukkie en Rinus) en 2 ratjes. Sinds mijn studie heeft de orthopedie mijn speciale voorliefde en daarom heb ik me er extra in verdiept. Ik behandel  op de praktijk veel dieren met kreupelheidsproblemen. De praktijk en het team zijn mijn grote trots. Het welzijn van de dieren, de service voor de klant en de kwaliteit van het werk staan nummer 1. Daarnaast is het gewoon erg gezellig!
Ello DSC_8693

Fransje Alen-Davids Dierenarts & eigenaar

Ik ben Fransje Alen-Davids, geboren en getogen in Zeist.  De interesse in de natuur en de dieren heb ik al van jongs af aan meegekregen. Thuis mocht ik altijd dieren houden, zolang ik er maar goed voor zorgde. Het was al heel snel duidelijk dat ik dierenarts wilde worden.
Na een geweldige tijd op het atheneum volgde een nog mooiere tijd bij de universiteit diergeneeskunde in Utrecht. Studeren was hard werken maar het studentenleven één groot feest.
In 2000 ben ik afgestudeerd en direct begonnen bij ’t Hooy Velt, eerst in loondienst en een jaar later als mede-eigenaar. Het mooie aan het vak dierenarts is de afwisseling, elke dag is een uitdaging. Mijn speciale interesses liggen bij de tandheelkunde, chirurgie en de knaagdieren. Van mijn hobby heb ik mijn werk kunnen maken. De praktijk is mijn grote trots en het is er nog gezellig ook!
Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we 2 geweldige kinderen. In mijn vrije tijd ben ik veel bij mijn gezin, maar als het even kan werk ik in de tuin en sport ik graag. Ook nu hebben we veel huisdieren om ons heen waar we met z’n allen veel plezier aan beleven.
Fransje

Gijs Lips Dierenarts

Mijn naam is Gijs Lips en ik ben geboren en opgegroeid in Breda.
Sinds 2003 ben ik afgestudeerd als dierenarts in Utrecht.
Al zolang als ik mij kan herinneren wilde ik dierenarts worden en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier als dierenarts.
Sinds april 2005 ben ik werkzaam bij dierenkliniek ’t Hooy Velt, een gezellige praktijk met een ontspannen sfeer.
Het behandelen van gezelschapsdieren is voor mij erg leuk en afwisselend werk en
veel vakgebieden vind ik leuk. Mijn speciale interesse ligt bij het behandelen van vogels.
Ik woon in Emmen samen met mijn vrouw en twee kinderen en een kat.
Mijn hobby’s zijn klarinet spelen en klassieke muziek.
Gijs

Tineke Lichtendonk-van der Reijd Dierenarts

Mijn naam is Tineke.
Als 3-jarig meisje had ik al de droom om dierenarts te worden. Met veel doorzettingsvermogen mocht ik in mei 2007 afstuderen. Sinds 1 mei 2007 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Mijn interesses liggen voornamelijk bij de oogheelkunde en bij interne.
Van december 2012 tot en met juni 2014 heb ik een uitgebreide oogheelkunde cursus gevolgd. Met deze cursus heb ik mijzelf verder ontwikkeld betreffende de oogheelkunde.

Naast mijn werk ben ik druk met mijn gezin en vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. We hebben zelf 2 katten en 2 oude paarden die genieten van hun oude dag.

Tineke

Anje Groeneveld-van de Maas Assistente

Mijn naam is Anje. Ik werk sinds 1999 bij Dierenkliniek ’t Hooy Velt.
Ik heb hier in 1998 stage gelopen tijdens mijn opleiding bloemschikken-binden/dierverzorging.
Tijdens die opleiding heb ik ook de opleiding van de LOI paraveterinair gevolgd. Toen ik deze opleidingen afgerond had, kon ik na een paar maanden echt aan het werk als paraveterinair bij ’t Hooy Velt. Ik ben erg trots dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en ik ga met veel plezier naar mijn werk. Geen dag is hetzelfde en je leert heel veel mensen en hun dieren kennen.
Meestal onder leuke omstandigheden, maar er zijn ook minder leuke momenten en ik vind het fijn om mensen dan een hart onder de riem te steken en ze te begeleiden. Verder doe ik samen met een collega het apotheekbeheer. Het volgen van cursussen en nascholing vind ik ook erg leuk en leerzaam, ik vind het erg belangrijk om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen

Thuis ben ik druk met mijn gezin, mijn man en dochtertje en de 2 poezen Pim en Paulus. Mijn grote passie naast dieren is op vakantie gaan naar Oostenrijk. Verder hebben wij thuis een jukebox waar we geregeld oude singles voor gaan zoeken.

Anje

 

Rinette Mol Assistente

Sinds 2006 ben ik afgestudeerd en werkzaam als paraveterinair. In februari 2007 ben ik bij ’t Hooy Velt begonnen. Ik houd mij graag bezig met gebitten van honden en katten, tevens verdiep ik mij steeds meer in het gedrag van honden en katten. Hiervoor volg ik meerdere opleidingen of nascholing. Van huis uit ben ik opgegroeid met vele diersoorten waaronder ook honden en katten waar ik inmiddels niet meer zonder kan leven. Zelf heb ik dan ook 2 honden en 3 katten. Naast de beesten houd ik erg van mooi weer en tuinieren.

Rinette

Constance van der Vlist Assistente

Er is altijd wel iets te beleven en je bent altijd bezig met de dieren. Dat is waarom ik dit beroep heb gekozen. Sinds augustus 2009 ben ik afgestudeerd en daarna direct aan de slag gegaan bij Dierenkliniek ’t Hooy Velt. Als groentje in de praktijk gekomen maar ondertussen helemaal op mijn plaats. Naast de operaties en balie werkzaamheden houd ik me ook bezig met de social media van de kliniek. Facebook en de website onderhoud ik met veel plezier er nog ‘extra’ bij. Daarnaast zijn we sterkliniek geworden en zit ik in het kwaliteitmanagementteam om de kwaliteit bij ons op de praktijk hoog en up-to date te houden. Zo wordt het een heel afwisselende baan.

Naast mijn werk heb ik als hobby een IJslander waar ik ook wedstrijden mee rijd. Thuis heb ik mijn stoere rottweiler Darco en een jeweetwel kater Woezel waar ik stapel gek op ben.

Constance

Martine Wiering Assistente

Hallo, mijn naam is Martine Wiering. In november 2011 ben ik afgestudeerd als paraveterinair aan de AOC Terra en ben sinds november 2012 werkzaam bij ’t Hooy Velt. Het werk is erg afwisselend, geen dag is hetzelfde, dit maakt het werk voor mij heel mooi. In de praktijk gaat mijn speciale interesse uit naar het begeleiden van patiënten met overgewicht. Ik begeleid dan ook eigenaren met hun dieren in het afvallen door middel van een afvalprogramma (SlimFit).

Ik ben een kattenliefhebster en heb thuis 4 katten. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken en ben ik veel bezig met paarden (rijden).

Martine

Emmy Fransen Assistente

Mijn naam is Emmy Fransen. In mei 2014 ben ik afgestudeerd als paraveterinair en in november ben ik begonnen bij ’t Hooy Velt, waar ik sinds 2013 met regelmaat stage heb gelopen. Van kleins af aan ben ik al een echte dierenvriend. Het werk is heel afwisselend en je weet nooit wat de dag je brengt.

Zelf heb ik thuis een Duitse dog, vier alpaca’s, een Vlaamse reus en twee hangbuikzwijnen. Ook loop ik graag tussen de koeien op een melkveebedrijf en loop ik graag met de hond in het bos. Daarnaast mag ik graag uitgaan en ben ik regelmatig in het zwembad te vinden.

Emmy