Soms is aanvullend onderzoek nodig om een goede diagnose te kunnen stellen van uw huisdier. Om een beter beeld te kunnen krijgen van de conditie of eventuele ziekte is het soms nodig om bloed af te nemen van uw huisdier. Wij nemen bloed af van honden en katten, maar ook van een vogel of konijn. Onze hoofdvestiging aan de Vreding heeft een modern, uitgebreid laboratorium waarin we verschillende waarden uit het bloed kunnen meten. Het grootste deel kunnen we dus zelf bepalen binnen onze praktijk, snel en gemakkelijk. Soms moet het bloed echter doorgestuurd worden naar een laboratorium elders, voor specifieke bepalingen zoals DNA of bepaalde vogelziekten.

Wat kunnen we zelf zoal meten?

Spotchem bepalingen: Via de spotchem bloedcomputer kunnen we de grootste vitale organen controleren. We meten o.a. de lever- en nierfuncties, eiwitten, glucose en natrium-kalium.

Solo Euro lyser: Met de solo kunnen we o.a. de schildklier functie van uw hond of kat vaststellen. De Phenobarbital- gehalte in het bloed van uw huisdier bepalen. Progestoron bepalen bij een teef voor de dekking en de galzuren bepalen bij leverpatiënten.

V-sight: Met de V-sight computer kunnen we bepalen of er een ontstekingsbeeld in het bloed waarneembaar is, we kunnen meten hoeveel bloedplaatjes, witte-en rode bloedcellen er aanwezig zijn. Tevens kunnen we zien of uw dier eventueel bloedarmoede heeft.

FelV-FIV test: Met een ‘snel-test’ kunnen we heel snel vaststellen of uw kat besmet is met het kattenleukemievirus of kattenaids.

DSC_0074[1]